1 su bardağı yarma(aşurelik buğday)
1 bardak tavuk suyu
1 baş soğan
1 baş soğan
2 kaşık tereyağ
200gr. kıyma
aşotu veya nane
4 bardak yoğurt
1 kaşık tepeleme un
1 yumurta
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
aşotu veya nane
4 bardak yoğurt
1 kaşık tepeleme un
1 yumurta
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle buğdayı düdüklüde pişiriyoruz.Daha sonra tavuk suyunu ekliyoruz,yoğurdu,yumurtayıve unu güzelce karıştırıyoruz.Pişmiş olan buğdaya karıştırarak ekliyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.daha sonra kıymayı tuzu ve baharatları koyduktan sonra yoğurup minik minik köfteler yapıyoruz .bir tavanın içerisine küçük küçük doğranmış soğanı ve tereyağı koyup soğanları biraz kavurup köfteleri ekleyip kızrtıyoruz.Ve son olarak çorbaya ekliyoruz.Afiyet olsun.
NOT:Çorbanın kapağını sıcakken kapatmıyoruz yoksa çorba kesiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder