22 Ekim 2010 Cuma

KEREVİÇ(KEREBİÇ)




1/2 Kilo un
2 yumurta
1/2 paket margarin
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 subardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozU
İÇİ İÇİN:2 su bardağı antep fıstığı
1/2 bardak şeker
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin ve şekeri ,şeker eriyene kadar yoğurun.Yoğurma işlemi devam ederken sırayla malzemeleri ekleyin.En son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin iyice yoğurun.yumuşak kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle yayıp içine iç harcını ekleyip oval şekilde kalıbın üstüne bastırarak şeklin almasını sağlayın.Hafif yağlanmış tepsilere dizip önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...