MALZEMELER:
1 Adet orta boy lahana
2 Adet kuru soğan
300gr kıyma
1Su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
maydanoz
tuz karabiber kırmızı biber
YAPILIŞI:
Büyükçe bir tencereye su koyup 2 kaşıkta tuz ekleyip kaynatalım.
Daha sonra yapraklarını ayırdığımız lahanayı 1,2dk kaynaynatıp süzgeçe alalım.bir başka yerdede kıymayı soğanı salçayı pirinci maydanozu ve baharatlarıekleyip karıştıralım.ve soğumuş olan lahana yapraklarını sarmaya başlayalım.ve tencereye dizelim üzerinede sıvı yağ gezdirip bir kaşık salçayı 1 kase suda eritip sarmaların üzerine dökelim.ve üstünede bir küçük kapak koyup kendi kapağını kapatalım.kaynayana kadar yük sek daha sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder