23 Ekim 2010 Cumartesi

ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER:
4 Fincan şeker
4 fincan un
4 yumurta
1 fincan sıcak su
kabartma tozu
vanilya
KREMASI:
200GR süt kreması
100 GR çikolata
1 paket cremole
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
yumurtaların beyazını ve sarısını ayıralım.beyazları cam bir kaba alıp kar beyaz olana kadar 15 dk çırpalım.
diğer tarafta yumurta sarılarını şekeri elenmiş unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım daha sonra 1 fincan sıcak suyuda ekleyip çırpmaya devam edelim.daha sonra çırptığımız yumurta beyazlarını diğer kaptaki malzemelerle yavaş yavaş karıştıralım bu karıştırma  işlemini tahta kaşıkla yapalım mikserle yapılırsa kek hamuru söner.kalıbın altını katı yağ ile yağlayıp kenarlarını unlayalım.175 C fırında 40 dk pişirelim.
KREMANIN TARİFİ:
kremayı bir tencereye alıp ısıtalım kaynatmamaya dikkat edelim,ısınan kremanın altını kapatıp çikolatayı ekleyelim ve içinde eritelim.dolaba soğuması için bırakalım.soğuduktan sonra mikserle çırpalım içinede 1 paket kremole ile sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.sonra pastayı  üç kat kesip her katı şekerli süt ile ıslatıp kremasını sürelim(ben aralarına fındık ekledim size kalmış)afiyet olsun




2 yorum:

duygubalcı dedi ki...

Görünümü kadar tatıda çok güzeldi cnm ellerine sağlık..

Sevilay Berk dedi ki...

bensizmi taddınız :( cok güzel görünüyo eminim tadıda güzeldir kubuş ellerine saglık

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...