:
MALZEMELER:
1 kaşık un
1 kaşık tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
maydanoz
Tuz, karabiber
ETİ İÇİN
350GR kuşbaşı et (koyun veya dana)
1 soğan
1 domates
21kaşık yağ
Tuz, karabiber
1diş sarımsak
YAPILIŞI:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Tuz ve karabiber atılır.
Patlıcanlar aliminyum folyoya sarılarak ocakta çevire çevire közlenir.
Kabukları soyulup incecik kıyılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
1 Adet soğan
2 adet biber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kase (1.5 su bardağı)kalın bulgur
2 bardak su
tu karabiber kırmızı biber
YAPILIŞI:
Yağı ve küçük küçük doğranmış soğanları kavuralım
biberide ufa ufak doğrayıp ekleyelim
daha sonra salçayı koyup kavurmaya devam edelim
bulguru suyu ve tuz ile baharatlarıda ekleyip kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte pişirelim suyunu çekince altını kapatıp demlenmesi için bırakalım.AFİYET OLSUN
4 yorum:
Maşallah ne cici sunumlar bunlar böyle :) Hayatımda gördüğüm en şirin bulgur pilavı bu sanırım :) Ellerine sağlık..Mutlu haftalar diliyorum...
teşekkürler canım
Canım arkadaşım çok güzel olmuştu ellerine sağlık bu arada burdaki sunum daha güzel..:)
eline sağlık mükemmel görünüyorlar
Yorum Gönder