MALZEMELER:
2 yemek kaşığı yoğurt,
Bir su bardağından az sıvı yağ
100gr margarin,
6 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket hamur kabartma tozu,
3 su bardağı un,
3 elma,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:
100gr margarin,
6 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket hamur kabartma tozu,
3 su bardağı un,
3 elma,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya alıyoruz üzerinede tarçını 4 yemek kaşığı şekerini ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.başka bir kapta hamuru yapıyoruz yağı yıoğurdu 4 yemek kaşığı şekeri unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. daha sonra hamuru 3 parçaya bölüp yarım cm inceliğinde açıp üçgenler kesiyoruz.iç harcınıda koyupklasik elmalı pasta modeli yapıyoruz.farklı modelde yapabiilirsinz.170 Cönceden ısıtılmş fırında 20 dk pişiriyoruz.
1 yorum:
çok severim..aklıma getirdin canım çekti yarın yapayım sayende..ellerine sağlık..
Yorum Gönder