5 Ekim 2010 Salı

KURU PATLICAN,KABAK,BİBER DOLMASI(antep yöresinin)

Malzemeler:
kuru patlıcan,kuru biber,kuru kabak
2 bardak pirinç
5 adet soğan
1 baş sarımsak
tuz,pulbiber,karabiber
limon tuzu
domates ve biber salçası
zeytinyağ
YAPILIŞI:
öncelikle kuru sebzeler haşlanır
soğanlar küçüküp küp doğranıp zeytinyağında kavrulur salçası eklenir
suyu ilave edilir kaynayınca pirinçler ve baharatlar konulup pişirilir.piştikten sonra limon tuzu eklenir.soğuyunca sebzelerin içi yarım dolduruluptencereye dizilir.biraz su eklenip pişmeye bırakılır.önce yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir

6 yorum:

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

harika eline sağlık kübracım

kubraalagoz dedi ki...

sağol canım benim.

İnci Yemek dedi ki...

Hoş geldiniz blog alemine:)ellerinize sağlık nefis görünüyorlar.Sizi izlemeye devam ediyorum.sıcacık sevgiler..

Sevilay Berk dedi ki...

geliyom tadına bakmaya enfes görünüyo :D

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

bunuda isterimharika bayıldığım bir yemek

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

ÇOK SEVRİM NEFİS GÖRÜNÜYOR ...ÜZERİNE SUMAK TA KOYUNCA DAHA SÜPER OLUYOR..ELLERİNE SAĞLIK..

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...