4 Şubat 2011 Cuma

KABAK MÜCVER


MALZEMELER:
2 kabak
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 dilim beyaz peynir
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
tuz ve isteğe bağlı olarak baharat
KIZARTMAK için
2 bardak ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup rendenin ince tarafıyla bir kabakları rendeleyelim.

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayalım. Dereotunu yıkayıp ince kıyalım. Beyaz peyniri ufalayalım.Rendelenmiş kabağı ve tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştıralım. Tavada ayçiçek yağını kızdırıp mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atalım. Her iki tarafıda kızartalım.
Yağın fazlasını emmesi için kağıt havlunun üstüne alalım.yağını çektikten sonra servis tabağına koyalım servis 

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...