15 Şubat 2011 Salı

MUZLU JÖLELİ PASTA

MALZEMELER:
2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıcak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket droetker cremole
süt
muz
muzlu jöle
YAPILIŞI:
Yumurta beyazları ayrılarak cam bir fanusta şekerle birlikte bembeyaz olup kıvam bulana kadar çırpılır.diğer taraftada yumurta sarılarına diğer malzemeler karıştırılr.daha sonra ikisi birbirine kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırılır.yağlanmış küçük bir kalıpta 25 dk 175C pişirilir.sonrada üzerinede cremole çırpılıp sürüldükten sonra ince dilimlenmiş muzlarla süslenip jöle hazırlanıp dökülür.

2 yorum:

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.Olsada yesem meyveli meyveli :)

kubraalagoz dedi ki...

inşallah birgün tanışmak kısmet olursa yaparım yeriz birlikte

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...