16 Şubat 2011 Çarşamba

KAYMAKLI AYVA TATLISI


MALZEMELER:
2 adet ayva
3 çay bardağı su
2,5 çay bardağı şeker
3 adet karanfil
 limon
ceviz
kaymak
YAPILIŞI:
Ayvaları soyup  oratadan ikiye kesip içlerinide temizledikten sonra kararmaması için limonlu suya koyalım,suyu şekeri ve de ayva çekirdeklerini ekleyip bu karışıma ayvalarıda yerleştirelim(oyuk kısımları yukarı bakacak şekilde)ve ocakta pişmeye bırakalım.ayvalar yumuşadıktan sonra servis tabağına alıp soğuyunca kaymak ve cevizle birlikte servis yapalım.
Ben üzerine duygunun evde yaptığı kestane şekerlerindende koydum ayrı bir lezzet katmıştı.AFİYET OLSUN

1 yorum:

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

bu tatlıyı bu gün annemin canı istemişti,bende şimdi gördüm benimde canım istedi ya :(.çok iştah açıcı,çok şeker görünüyor.ellerinize sağlık

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...