16 Aralık 2010 Perşembe

AŞURE


MALZEMELER:

  • 1 kilo aşürelik buğday
  • 1 su bardağı kurufasulye
  • 1 subardağı nohut 
  • 1 çaybardağı pirinç
  • 100 gr kuru üzüm
  • 100 gr kayısı
  • 1 kg toz şeker
  • 1portakalın kabuğu(rendelenmiş)
  • YAPILIŞI:
  • Akşamdan nohutu kurufasulyeyi ve aşürelik buğdayı ıslatalım.Bir gece beklettikten sonra hepsini ayrı ayrı birer kaynatıp kapaklarını örtüp 15dk bekletelim daha sonra tekrar altlarını açıp pişmeye bırakalım. Buğday iyice piştikten sonra içine pirinci pişmiş olan kurufasulye ve nohutu ekleyip kaynatalım daha sonra şekerinide ekleyip pişirmeye devam edelim.Başka bir taraftada kayısıları doğrayıp suya koyup yumuşayana kadar pişirelim.aynı şekilde kuru üzümüde pişirelim.ve yumuşayan üzüm ve kaysıyı( nohut fasulye ve buğdayın bulunduğu )tencereye alalım.Rendelediğimiz portakal kabuklarınıda ekleyelim.ve son birkez daha kaynatıp altını kapatalım.Daha sonra kaselere servis ederek üzerine çeviz tarçın ve nar ile servis edelim.AFİYET OLSUN

3 yorum:

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Eline Sağlık Canım NEfisti..

Tattım beğendim :) Tarifini Tavsiye Ederim..

Bende bu sene daha yapmadım.İnşallah C.tesi Düşünüyorum :)

kubraalagoz dedi ki...

sağol canım.afiyet olsun.beğendiğine sevindim

Cafe Pepela dedi ki...

Allah kabul etsin.Ellerinize sağlık:)

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...