15 Aralık 2010 Çarşamba

PONÇİK KURABİYE


 MALZEMELER

100 gr margarin (eritilmiş)
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi ( çok ufak parçalara ayırmayalım fındığı ıkı parçaya bölmek yeterli)
1,5 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
un (hamur ele yapışmadığında un ilavesi kesilir)


YAPILIŞI

yağ,toz şeker,yumurta karıştırılır.
kabartma tozu vanilya ve un eklenerek yoğrulur.
hamur istenilen kıvama geldiğinde damla çikolatalar ve fındık eklenir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp şekilsizce yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye dizilir.
180C önceden ısıtılmış fırında 20 dk.pişirilir.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...