3 Aralık 2010 Cuma

SAC KAVURMA(sivas yöresinin)



MALZEMELER:
2 Adet patlıcan
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
3 adet sarımsak
200gr kuşbaşı et
sıvı yağ(kızartmak için)
tu ve isteğe bağlı baharatlar
YAPILIŞI:
ilk olarak kuş başı etler saca alınarak pişirilip kavrulur ve daha sonra baharat ve tuzu eklenir.Patlıcanları soyup küp küp doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.biberleride doğrayıp kızartıyoruz.sırasıyla önce pişmiş etin üzerine patlıcanı sonra biberi ve en sonda yuvarlak kesilmiş domatesleri diziyoruz.üstünede 3 adet sarımsağı doğrayıp  kısık ateşte 15 dak. pişirip servise yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...