MALZEMELER:
2 adet Yufka,
1OO gr tereyağ ya da margarin,
yarım paket iri kelebek makarna,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 kase beyaz beynir,
1 küçük bağ maydonoz,
tuz,
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlı suda haşlayıp süzün. İki yumurta, süt ve yağı karıştırıp bir harç yapın ve makarnaya ekleyin.
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayın. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. Ortasına maydanozlu peyniri yerleştirin.
Tekrar kalan makarnayı ekleyin. En üstünü diğer yufka ile kapatın, Yumurta, süt, yağ karışımından sürüp 180 derece sıcaklıktaki fırına verin. Kızarınca dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN
2 adet Yufka,
1OO gr tereyağ ya da margarin,
yarım paket iri kelebek makarna,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 kase beyaz beynir,
1 küçük bağ maydonoz,
tuz,
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlı suda haşlayıp süzün. İki yumurta, süt ve yağı karıştırıp bir harç yapın ve makarnaya ekleyin.
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayın. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. Ortasına maydanozlu peyniri yerleştirin.
Tekrar kalan makarnayı ekleyin. En üstünü diğer yufka ile kapatın, Yumurta, süt, yağ karışımından sürüp 180 derece sıcaklıktaki fırına verin. Kızarınca dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN
2 yorum:
Ellerine sağlık,pek bi lezzetli görünüyor.yufkalısını denememiştim hiç...
muhakkak dene su böreğinden farksız oluyor çokda basit
Yorum Gönder