1 Mart 2011 Salı

günün yemeği


BEZELYE YEMEĞİ:
Malzemeler:
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 det havuç
  • yarım kg bezelye
  • 1yemek kaşığı salça
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  •  ve isteğe bağlı karabiber kırmızı biber
Hazırlanışı :
Doğranmış soğanları tereyağında kavurun. daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin Sonrasında soğanların içerisine küp küp doğranmış patatesleri  ve havuçları atarak bir miktar su ile pişiriyorsunuz ve üzerine yine küp küp doğranmış domatesleri de ekliyoruz. Domateslerin suyuyla hafif haşlanan patates,soğanın üzerine haşlanmış bezelyeleri ekleyerek pişiriyorsunuz. tuzu ve baharatları unutmayalım.

Pirinç Pilavı 
Malzemeler

 2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz


Yemeğin Tarifi   

Önce pirinci Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. bir kaç  dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte  pilavı pişirin. kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın. 


Yayla Çorbası 
Malzemeler:
   
Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın.




Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...