20 Haziran 2011 Pazartesi

LİMONLU KEK



MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
125gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 limonun suyu ve kabuğu( rendelenmiş)
2.5 veya 3 su bardağı un
YAPILIŞI:
oda ısısnda beklemiş olan yumurta ve şeker mikserle çırpılır üzerine süt yumuşamış olan margarin yoğurt limon suyu ve kabuğu un kabartma tozu eklenerek çırpılır.ve yağlanmış olan tepsiye dökülerek 175c önceden ısıtılmış fırında pişirilir.(ben kapaklı bir bocamda kapağı kapalı olarak pişirdim çok daha yumuşak ve güzel kabardı)
LİMON SOSU:
yarım limonun kabuğu (rendelenmiş)
yarım limonun suyu
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
100 gr beyaz çikolata(marketlerde satılan dikdörtgen çikolatalardan)
YAPILIŞI:
çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi yapar gibi pişiriyoruz.en son kapatıncada çikolatayı içerisine atıp eritiyoruz
kek pişip soğuduktan sonra üzerine döküyoruz.
yar

10 Haziran 2011 Cuma

ıspanaklı pasta


MALZEMELER:
yarım kg ıspanak(1 su bardağı ıspanak püresi
3 yumurta
 2.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker 
1 kutu(2 paket)kremşanti
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
yarım su bardağı toz fıstık
YAPILIŞI:
ıspanaklar haşlanıp püre haline getirilir.yumurta ve şeker çırpılıp iyice köpürtülür içerisine diğer nalzemelerde ilave edilerek karışım elde edilir yağlanmış kek kalıbına dökülerek 175C üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dk pişirilir.kek pişip soğuduktan sonra altından ince bir sıra kesilerek buzluğa koyulur ve kekin ortası kesilerek kremşanti ve fıstık eklenir en üst katınada kremşanti sürülür ve buzluktaki kek parçaları robottan geçirilip kekin üstü süslenir.



Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...