10 Haziran 2011 Cuma

ıspanaklı pasta


MALZEMELER:
yarım kg ıspanak(1 su bardağı ıspanak püresi
3 yumurta
 2.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker 
1 kutu(2 paket)kremşanti
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
yarım su bardağı toz fıstık
YAPILIŞI:
ıspanaklar haşlanıp püre haline getirilir.yumurta ve şeker çırpılıp iyice köpürtülür içerisine diğer nalzemelerde ilave edilerek karışım elde edilir yağlanmış kek kalıbına dökülerek 175C üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dk pişirilir.kek pişip soğuduktan sonra altından ince bir sıra kesilerek buzluğa koyulur ve kekin ortası kesilerek kremşanti ve fıstık eklenir en üst katınada kremşanti sürülür ve buzluktaki kek parçaları robottan geçirilip kekin üstü süslenir.



Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...