13 Ocak 2011 Perşembe

TON BALIKLI PİZZA

MALZEMELER:
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya 
 2,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
50gr tereyağ oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tuz
ÜST HARCI İÇİN:
Bir küçük kutu konserve mısır
1 büyük kutu dardanel ton balığı
3 adet yeşil biber
ve isteğe bağlı kaşar peyniri
1 kaşık salça
 1 kaşık ketçap 
kekik ve tuz 
YAPILIŞI:

 1 su bardağı  ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şekerde mayayı eritelim. Diğer malzemelerini de ekleyip  yumuşak bir hamur elde edelim. hamuru 32cm  çapında yağlanmış tepsiye yayalım ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım. Üst malzemeleri hazırladıktan sonra salçayı ve ketçabı yarım çay bardağı su ile ezip fırça ile hamurun üzerine sürelim. kaşar peynir hariç tüm malzemeleri hamurun üzerine dizin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. fırından çıkarıp her tarafına kaşar peynir rendesi serpip tekrar fırına koyalım. kaşarlar eriyene kadar pişirelim AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...