30 Mayıs 2011 Pazartesi

PROFİTEROL


                                YAPILIŞI:
Hamuru için;
1,5 Su Bardağı Su 

100 Gr. Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
yarım Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
2,5 Su Bardağı süt
 2 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı
 Hamurunun Yapılışı; bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. yumuşak bir hamur kıvamında olacak.kısık ateşte yaklaşık 1dk pişirilecek.bir kenarda soğumaya bırakılacak hamur ılınınca yumurtaları tek tek ekleyin ve çırpın. Tepsinizi  yağlayın.karışımdan yarım tatlı kaşığı alarak başka bir kaşık yardımıyla tepsiye dizin.Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 15 dk. dahaüzeri kızarıncaya adar  pişirin. fırını kapattıktan sonra Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.Soğuyunca kremayı sıkma tüpüne doldurun Hamur altından ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.üzerinede hazır paketlerde satılan çikolata sosu pişirip servis yaparken dökün.

3 yorum:

Aycan dedi ki...

oHHHH MİS GİBİ.Ellerine sağlık canım çok severim.

Sevgiler;

Mia Wallace dedi ki...

o kadar güzel görünüyor kiii.. umarım yapabilirim :)

Limon çiçekleri dedi ki...

Bizimkilerde çok istiyor bu aralar ama bunu yapacak şevk yok bu günlerde.ellerinize sağlık.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...