YAPILIŞI:
Hamuru için;1,5 Su Bardağı Su
100 Gr. Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
yarım Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
2,5 Su Bardağı süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı
Hamurunun Yapılışı; bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. yumuşak bir hamur kıvamında olacak.kısık ateşte yaklaşık 1dk pişirilecek.bir kenarda soğumaya bırakılacak hamur ılınınca yumurtaları tek tek ekleyin ve çırpın. Tepsinizi yağlayın.karışımdan yarım tatlı kaşığı alarak başka bir kaşık yardımıyla tepsiye dizin.Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 15 dk. dahaüzeri kızarıncaya adar pişirin. fırını kapattıktan sonra Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.Soğuyunca kremayı sıkma tüpüne doldurun Hamur altından ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.üzerinede hazır paketlerde satılan çikolata sosu pişirip servis yaparken dökün.
3 yorum:
oHHHH MİS GİBİ.Ellerine sağlık canım çok severim.
Sevgiler;
o kadar güzel görünüyor kiii.. umarım yapabilirim :)
Bizimkilerde çok istiyor bu aralar ama bunu yapacak şevk yok bu günlerde.ellerinize sağlık.
Yorum Gönder