2 Mayıs 2011 Pazartesi

KABAK TATLISI


 
1 kg. kabak
3 su bardağı tozşeker
dövülmüş ceviz

 YAPILIŞI:Temizlenmiş kabakları yıkayıp geniş bir tencereye dizin. Üzerlerine 1,5 su bardağı tozşekeri döküp kısık ateşte tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak 20 dk. pişirin. (Eğer kabaklarınız bu esnada su salmazsa üzerlerine az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.) 20 dk.sonunda kabaklarınızı ters çevirip kalan tozşekerini ilave edin ve 20 dk. daha pişirin. Kabakların dış kısımlarının da piştiğini kontrol ettikten sonra kabakları tencerenin içinde soğumaya bırakın (hemen servis tabağına alırsanız kabaklar dağılabilir). Daha sonra kabakları servis tabağına alıp cevizle süsleyin. Afiyet olsun

2 yorum:

memolininannesi dedi ki...

bayılıyorum şu kabak tatlısına ama kesmesi doğraması işkence geliyor hazırlar da tatsız tutsuz oluyor.. elinize sağlık çok lezzetli gözüküyor

Aycan dedi ki...

Türk sofralarının vazgeçilmezlerinden.Ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor.

Sevgilerimle;

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...