13 Nisan 2012 Cuma

kalbura bastı

MALZEMEER:
1 paket  margarin
1 yumurta
yarım çaybardağı sıvı yağ
yarım çaybardağı su
kabartma tozu vanilya
un
1kaşık yoğurt

ŞERBETİ:
3.5 su bardağı şeker 3.5 subardağı su
limon suyu
YAPILIŞI:

margarin eritilir ve soğutulur.Daha sonra diğer nalzemelerde yağa karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir kalbur veya süzgeç yardımıyla şekil verilerek 175C pişirilmeye bırakılır.şerbetide tüm malzemeleri konularak kaynatılır kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.fırından çıkmış tatlının üzerine soğuk şerbet dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...