1 orta boy karnıbahar
1 adet soğan
1yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
200gr kıyma
1 yemek kaşı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
kırmızı biber
yarım kahve fincanı pirinç
YAPILIŞI:
Soğan ve yağı kavuruyoruz.içerisine kıymayı koyup kavuruyoruz.Daha sonra salçalarıda ekleyip biraz daha kavuruyoruz.karnıbaharları çiçek çiçek ayırıp yıkadıktan sonra tencereye ilave ediyoruz üstünü aşacak kadar suyunuda koyup tuzunu ve baharatlarını atıp en üstünede pirinçleri koyup pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.(Ben pirinçleri eklemeyi unutmuşum siz unutmatın daha kıvamlı oluyor)
2 yorum:
çok sevdiğim bir sebze yemegidir. ellerinize saglık.
çok teşekkürler
Yorum Gönder